καλωσ ηλθατε στο τμημα χημειασ στην Καβαλα

Εξοπλισμοί (www.hal.edu.gr)

Επειδή θέλεις να είσαι ΠΡΩΤΟπόρος

Οι φοιτητές του Τμήματος Χημείας

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί φοιτητές

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Χημείας στην Καβάλα, στο ιστότοπο του οποίου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες αλλά και εικόνες από την Πανεπιστημιούπολη και τα Εργαστήρια μας (trailer), τα project αλλά και τις εντυπώσεις των φοιτητών μας (testimonials), το Πρόγραμμα Σπουδών, τους Καθηγητές του Τμήματος, τα επαγγελματικά δικαιώματα, τα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά, τη διαδικασία εκπόνησης διδακτορικών διατριβών και πολλά άλλα.

Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 το Τμήμα μας μπαίνει στο 3ο έτος λειτουργίας και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι ένα υψηλόβαθμό Τμήμα με μέσο όρο εισαγωγής τα 16.000 μόρια, με λόγο φοιτητών/φοιτητριών 40/60 τοις εκατό και κύρια γεωγραφική προέλευση την Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Σχολή μας υπηρετεί συγκεκριμένες αξίες που συνθέτουν τρεις βασικές αρετές οι οποίες συνοψίζονται ως ακολούθως:

1. Στο Τμήμα Χημείας ο κάθε φοιτητής δεν είναι ένας στους πολλούς αλλά είναι ο επώνυμος ένας. Μας ενδιαφέρει οι σπουδές σου να είναι καλές, μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα σου να είναι δημιουργική, μας ενδιαφέρει η καριέρα σου να είναι επιτυχής. Η Χημεία είναι μία δύσκολη επιστήμη που δίνει όμως πολλές ευκαιρίες για αξιόλογη επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνική αναγνώριση. Αξίζει να την κερδίσεις φοιτώντας σε ένα περιβάλλον που πιστεύει σ’ εσένα.
2. Στο Τμήμα Χημείας θα βρεις υψηλής τεχνολογίας επιστημονικό και ερευνητικό εξοπλισμό, που ξεπερνά τα €20.000.000 και που δύσκολα θα συναντήσεις ακόμη και στα καλύτερα Τμήματα Χημείας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο εξοπλισμός αυτός είναι προσβάσιμος στους προπτυχιακούς μας φοιτητές, τόσο στα θεματικά εργαστήρια του Προγράμματος Σπουδών (hands on experience), όσο και στο ερευνητικό σεμινάριο των τριτοετών (research driven education). Και φυσικά είναι διαθέσιμος για την παραγωγή γνώσης κατά τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σου σπουδές, ανάλογα με τις επιλογές σου. Άλλωστε το Τμήμα Χημείας διαθέτει 4+1 Μεταπτυχιακά Προγράμματα: α) στη Νανοχημεία, β) στη Χημεία Πετρελαίου, γ) στην Κοσμητική Χημεία, δ) στη Διαχείριση των Χημικών Βιομηχανιών καθώς και ε) ένα διατμηματικό στη Διδακτική.
3. Η σημαντικότερη όμως, κατά τη γνώμη μας, αρετή είναι ότι στη Σχολή μας η Χημεία δεν νοείται απλά ως μία κεντρική, κομβική ή συνδετική επιστήμη μεταξύ άλλων, αλλά ως μία ηγετική επιστήμη καθοριστική για την οικονομία του τόπου μας, στον κοινωνικό ιστό του οποίου ο απόφοιτός μας καλείται να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο. Η φιλοσοφία αυτή σφυρηλατείται στο Τμήμα μας από τα πρώτα κιόλας εξάμηνα σπουδών μέσα από πολλαπλές δραστηριότητες της Σχολής, αλλά και μέσα από την ενθάρρυνση ανάληψης πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους φοιτητές μας. Η ομάδα ArgΩ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Η Καβάλα είναι μία όμορφη και ασφαλής πόλη που προσφέρεται για κοινωνική δικτύωση, με πολλά ιστορικά αξιοθέατα και ευρύ μέτωπο προς τη θάλασσα. Μία ευχάριστα να τη ζήσεις πόλη, που δεσπόζει στον ομώνυμο Κόλπο, αντικριστά της Θάσου ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Αιγαίου.

 

Ξεκίνησε λοιπόν μαζί μας το ταξίδι σου στη γνώση, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι αυτός που προηγείται στη Χημεία προηγείται σε πλούτο και ευημερία [Sir William Ramsay, Nobel Χημείας 1904].

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Copyright © 2022 | Τμήμα Χημείας - Σχολή Θετικών Επιστημών - Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Search