Highlight text to listen   Click to listen highlighted text! Highlight text to listen Powered By GSpeech

GTranslate

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Χημείας έχει την τιμή να γνωστοποιήσει ότι δύο μέλη του: ο κ. Γ.Κύζας και ο κ. Α.Μητρόπουλος περιλαμβάνονται στην επικαιροποιημένη λίστα Stanford με το 2% των καλύτερων επιστημόνων του κόσμου.

Ο κ. Γεώργιος Κύζας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χημείας και Διευθυντής Ερευνών του θεσμοθετημένου Εργαστηρίου «Ήφαιστος». Το επιστημονικό του έργο έχει ευρεία αναγνώριση από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην παραγωγή νέων υλικών και χρηματοδοτείται από διεθνείς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ασχολήθηκε με τον λειτουργικό μετασχηματισμό του άνθρακα, μία εμβληματική εφαρμογή του οποίου είναι η παραγωγή γραφενίου από λιγνίτη.

Ο κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος είναι Καθηγητής του Τμήματος Χημείας και Διευθυντής του Εργαστηρίου «Ήφαιστος» το οποίο συνιστά θύλακα αριστείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με υψηλής τεχνολογίας ερευνητικό εξοπλισμό. Το Εργαστήριο χρηματοδοτείται από διεθνείς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους μεταξύ των οποίων από το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Η έρευνά του επικεντρώνεται στον χαρακτηρισμό των νανοϋλικών και των μεθόδων εναποθήκευσης υδρογόνου σε αυτά, καθώς και στην παραγωγή και τις εφαρμογές των νανοφυσαλίδων σε καθημερινά προβλήματα.

Copyright © 2024 | Τμήμα Χημείας - Σχολή Θετικών Επιστημών - Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech